Robert Kirkman: Úton (The Walking Dead: Élőhalottak 2.) c. képregény értékelése

covers_449538.jpg

Hozom a következő értékelésem Robert Kirkman: The Walking Dead - Úton c. képregényről. :) Ez a része is nagyon tetszett, sőt imádtam. A rajzok elképesztően csodálatosak, egy kicsit másabb, mint az első részében, de Charlie Adlard munkája, egyszerűen gyönyörű. :) Nagyon szép munka, és teljesen a bűvkörébe kerültem a TWD-nek. :D Nem elég, hogy a sorozatot is imádom, de a képregényt sokkal jobban. Annyira jó olvasni őket, és megismerni másképpen is a karaktereket, a gondolataikat, az érzéseiket, meg a világot, ami körül veszi őket. :) Ráadásul újabb karakterekkel gazdagodik megint a történet, és ismét sok veszteségen kell átevickélniük magukat, bár nekem hiányzik nagyon Daryl karaktere ebből a részből nagyon is, nem tudom mikor fog bele kerülni a sztoriba, de már izgatottan várom. :D

Fülszöveg:

"Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk?
Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk?
És tényleg szükségünk is van mindarra, amire vágyunk?
Most minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón.
Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció.
A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé.
Meg kell próbálnunk végre tényleg élni – egy halottak által uralt világban."

Értékelés:

Szóval, az elején kapunk egy kis betekintést Shane és Lori kavarásáról, de aztán ott folytatódik, hogy új otthon után néznek, ami biztonságos, és a legfontosabb távol tartja a zombikat. Az elején még találnak is, de alighogy beköltöztek a városba, másnap már menekülniük kellett, mert mégsem volt túl biztonságos, és el is veszítettek még egy barátot. :/
Ezért újra a lakókocsiba tértek vissza, de egy balul sült vadászat közben Carl megsebesül, miután lelövi egy arra járó férfi, aki zombinak nézte őket, de a segítségével vagyis Hershel segítségével megmentik őt, és így kerülnek a farmra hozzájuk. És itt ismerhetjük meg a többi karaktert, Maggie-t, Susie-t, Lacey-t, Arnold-ot, Billy-t, Rachel-t, Patricia-t, Otis-t is, és még megannyi zombit.
Hershel meg Rick durván össze is veszik egymással, de előbb utóbb csak kibékülnek, de másodjára már nem. :/ Ráadásul, miután megtörténik egy incidens a zombikkal, Hershel még ki is dobja őket, miután Carl magához tért, Glenn pedig marad szíve hölgyével.
Ezt így teljesen le követi a sori is, csak pár dolgot változtattak meg a sztorit illetően. Koránt sem gondoltam volna, hogy Dale és Andrea úgy összejönne... Na, meg Carol és Tyreese-l, egy icipicit meglepődtem a párosuktól,főleg Dale és Andrea miatt. De tetszett, és gyorsan lehet vele haladni. Ezért már nagyon várom a következő részét, remélem az is ilyen jó lesz, mint ez is. A végén pedig rátaláltak egy újabb biztonságosnak hitt helyre, de előbb a bentlakókkal végezni kell. Lori még mindig nem a szívem csücske.

Kedvenc idézeteim:

"– Igazi kincs vagy!" (22. oldal)

"– Hű… A mindenit! Nem is tudom… mit mondjak.
– Esetleg gratulálj. Sokaknak bevált már." (26. oldal)

Képregény adatai:

Képregény: Robert Kirkman: The Walking Dead - Úton (Élőhalottak 2.)

Kiadó: Book & Stuff

Kiadás éve: 2016

Oldalszám: 136. oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9786158040730

Fordította: Juhász Viktor

Illusztrálta: Charlie Adlard

Hány éves kortól ajánlom: 16 élet kor

Mennyi csillagot adok?

5_csillag.jpg

Végszó:

Szóval nekem nagyon tetszett, és már nagyon várom a következő részeket is. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a képregényt, előre is elnézést, ha egy kicsit spoileres lett, nem direkt volt. :) További szép estét, és jó olvasást könyvmolyok. :)

Smurfettereads