Jus Accardo Touch ​– Érintés (Denazen 1.) c. könyv értékelése

covers_268579.jpg

Ma egy újabb elolvasott könyvem értékelését hozom, ami Jus Accardo Touch ​– Érintés c. könyv volt. Tetszett nekem, és alig várom a következő részt is, hogy olvashassam. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul a szereplők további sorsa, és az, ami még nem derült ki ebben a részben, hogyan fogja bonyolítani Deznee és Kale életét, mert biztos vagyok benne, hogy az írónő még tartogat számos meglepetéseket, a következő részekben. :D

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"Mikor ​egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja."

Értékelés:

Ez volt az első könyvem az írónőtől, tetszett is Deznee és Kale története, szórakoztató volt, és izgalmas, bár nekem az elejétől kezdve inkább a Luxen sorozatra hasonlított. Tisztára olyan volt, minta Daemon és Katy történetét olvasnám, csak más köntösbe öltöztetve, és másak voltak a természetfeletti képességeik is. :D De ettől eltekintve a cselekmények fordulatosak, és pörgősek voltak, egyáltalán nem unatkoztam, és annyira bírtam a beszólásokat, a poénokat is, és azért akadt egy pár nagyon izgalmas rész, főleg a vége felé. :D Deznee apját végig ki nem állhattam, és habár Deznee se lett nagy kedvencem, de Kale annyira cuki volt. :D Remélem a többi része is ugyanolyan jó lesz, mint most ez. :)

Ahogy Alex is, szimpi volt nekem.A könyvvel gyorsan lehetett haladni, de én azért egy kicsit több izgalmat vártam volna, ennek ellenére egy rossz szavam se lehet, mert végig lekötötte a figyelmemet, és a történet is nagyon tetszett. :) Volt egy két cuki része is, meg vicces is, amit nagyon meg is szerettem. :) Kíváncsian várom a folytatást is, hogy hogyan alakul majd Deznee és Kale sorsa is, és remélem az apja megkapja a magáét, ami jár neki, és Alex is. :D Mert mindkettő nagyon is megérdemelné a tetteik miatt, főleg Deznee apja.. de nem akarok spoilerezni.

Kedvenc idézeteim:

"A pajta tetejének szélén kihajolva lenéztünk. Alattunk nagyban folyt a buli. A tizenöt legjobb – és legőrültebb – barátunk részvételével.
(…)
– Tényleg meg tudod csinálni?
Odaadtam neki az üres üvegemet.
– Nem hiába hívnak az Őrült Baromságok Királynőjének." (7. oldal)

"– Őrült csaj vagy, chica!" (9. oldal)

"– Nincs miért izgulnod. Csak nyugodj meg!
Nyugodjak meg? Megőrült? Hiszen egyenesen rám fogja azt a fegyvert! Hogy tudnék ilyen helyzetben megnyugodni? Azt hiszem, valamiről lemaradtam." (26-27. oldal)

"– Olyan meleg vagy! (…) – Olyan lágy." (32. oldal)

"– Tudnom kell – suttogtam alig hallhatóan. Az eszem már rég tudta a választ, de mégis… Így, hogy nem erősítették meg, még volt egy halvány reménysugár. De a remény veszélyes is lehet." (42. oldal)

"Ha buli van, nincs pénztárca. Ha nincs pénztárca, készpénz sincs. Ha nincs pénz, komoly gond, ha valami rágcsálnivalót akar az ember." (47. oldal)

"– És ez az, amiért te is itt vagy.
Azt hiszem, ezen a ponton láthatóan elfehéredtem.
– Én? – fulladoztam. – Nem gondolhatod komolyan, hogy én…
– Hogy kém vagy? – nevetett fel újra. – Természetesen nem. (…) Túlélő vagy, és te is tudod, hogy egy ilyen cselekedett hova vezetne. Igazam van?
Remegés futott végig a testemen." (205. oldal)

"– De ez semmin nem változtat.
(…)
– Dehogynem változtat.
Megráztam a fejem.
– Nem. Nincs igazad. Te szúrtad el. Lényegtelen, hogy mi okod volt rá, megölted a kapcsolatunkat. Elmondhattad volna az igazat. Te döntöttél úgy, nem én. Te választottad ezt az utat, és most ezzel kell együtt élned." (219. oldal)

"Ha az a „volna” nem volna…" (243. oldal)

"– Azt hiszem, hazudtam. Ha ilyen ruhát kellene hordanom, biztos belehalnék. (…)
(…)
– Te? Mit gondolsz, én hogy érzem magam? Ez a nadrág egyszerűen illetlen! Olyan vagyok benne, mint egy ringyó!
Nagy kihívás volt segítség nélkül állva maradnom, de összehoztam.
– Megőrült? Gyilkosan jó lábam és szuper seggem van! Bolond lennék nem büszkélkedni velük.
(…)
– Kezdődik a műsor!" (250. oldal)

"– Vannak olyan emberek, akik azt élvezik, ha szemétkedhetnek másokkal." (272. oldal)

"– Semmit nem lehetett tenni. A dolgokat nem változtathatod meg. (…) Az ember életében minden egyes eseménnyel a jövőjét alakítja. Ezt senki nem változtathatja meg." (273. oldal)

"Ideje elfelejteni a veszteségeket, és a legfontosabbra koncentrálni." (276-277. oldal)

"– Benne vagyok, de törpékkel nem csinálom, és tejszínhabot sem nyalok a testedről!
(…)
– Vicc volt! Haladjunk!" (293. oldal)

A könyv adatai:

Könyv: Jus Accardo Touch ​– Érintés (Denazen 1.)

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadás éve: 2016

Oldalszám: 366. oldal

Kötés: Puhatáblás

Fordította: Sipos-Lánc Brigitta

ISBN: 9789633730898

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a fantasyt és az ifjúságit. :)

Ennyi csillagot adok rá:

5_csillag.jpg

Végszó:

Ennyi voltam mára, köszönöm szépen, ha elolvasod a bejegyzéseimet, további jó éjszakát nektek, és jó olvasást nektek könyvmolyok. :)

Smurfettereads