Kel Carpenter: Gonosz ​kis játékok (A Kárhozottak királynője 2.) c. könyv értékelése

gonosz_kis_jatekok.jpg

Befejeztem Kel Carpenter: Gonosz kis játékok (A Kárhozottak királynője 2.) c. könyvet. Az első része nekem nagyon tetszett, csak kár, hogy ilyen rövid, úgy olvastam volna még tovább… A Lucifer lánya értékelésem: https://smurfettereads.blog.hu/2022/07/01/kel_carpenter_lucifer_lanya_a_karhozottak_kiralynoje_1_c_konyv_ertekelese

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szóval… mint kiderült, tényleg Lucifer lánya vagyok. A Pokol királyságának örököse. És… – igen, eltaláltad – a Kárhozottak soron következő királynője.

De mi van, ha nem akarok uralkodni?

A bujkáló imp és Josh halála miatt még mindig nem vagyok biztonságban. Egyáltalán nem. Azzal, hogy szegény, jó öreg apám örökébe léptem, a Pokol minden problémája a nyakamba szakadt, ami azt jelenti, hogy az ő ellenségei az én ellenségeimmé lettek.

Szerencsémre velem van az Apokalipszis Négy Lovasa, a legjobb barátnőm – egy banshee – és egy harcias mosómedve.

De meg kell küzdenem a bennem lakozó bestiával. Az én tébolyult, birtokló természetű, rémisztő alteregóm mindenáron ragaszkodik a Lovasokhoz. De nemcsak ahhoz, hogy mellettem álljanak, hanem ahhoz is, hogy az ágyamban háljanak. Mintha nem lenne elég bajom már azzal is, hogy megtanuljam irányítani a Pokol lángjait.

Nem lett volna egyszerűbb, ha Lucifer ír egy vezetési kézikönyvet a halála előtt?

Értékelés:

Még mindig nagyon szeretnék egy olyan mosómacit, mint Bandita. :D Annyira cuki, és imádni való. :D Meg persze a Négy Lovas se lenne olyan rossz, főleg, ha ennyire szexisek, de megelégednék eggyel is. :D Egy ilyen barátnő se ártana, mint Moira. :D Nagyon imádom a Lovasokat, Larant , Allistairt, Rystent, meg Juliant, bár ebben a részben elég keveset kaptam, a Halálból, mint a másik három Lovasból, de remélem a következő részben többet fog szerepelni, mert őt is nagyon imádom. :D Rubyt és Moirát is nagyon megszerettem, már az első részben is, abszolút a kedvenceimmé váltak a Lovasokkal együtt. :D Az írónő stílusa is tetszik nekem, meg ahogy felépíti a világot, a karaktereket is. Szépen felvezette a történeteket, a feszültséget és a pillanatnyi érzelmeket is. :)

Alig várom a harmadik részét, remélem, minél előbb megjelenik a negyedikkel együtt, mert nagyon furdalja a kíváncsiságomat, hogy mi lesz a történtek után… Ez a része is ugyanolyan pörgős, mint az első része, csak túl sokat forog az erotika körül, és kevesebb az izgalom. Nem igazán érezhető a Rubyra vadászó ellenség fenyegetettsége, pedig jó párszor említésre kerül… Imádtam a beszólásokat, főleg Moira részéről a Lovasok felé, meg a humort is, olykor egész vicces helyzetek, párbeszédek, jelenetek alakultak ki a szereplők között. :D

Nagyon élveztem ennek a könyvnek is az olvasását, jókat röhögtem egy-egy jeleneten, vagy beszóláson. De még így is lehetett volna több izgalom, minthogy arról szóljon az egész sztori, hogy megdöntsék Rubyt az átváltozás előtt, vagy várják meg, míg átalakul. XD De Ruby nagyon mázlista, hogy négy ilyen erős, kemény fickó csak rávágyik, hogy lefektessék… mert eggyel nem lenne elég persze, mert neki mind a négy kellene… Miért is, ne?! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a következő részben mi lesz Rubyval, meg a Négy lovassal, Moirával, és persze Banditával is. :D

Lucifer lánya vagyis, Ruby igyekszik élni az átlagos életét, Moirával és Banditával, amíg még megteheti, de ezt az ellenségei nem igazán könnyítik meg, ahogy a Négy Lovas sem, meg hát a Fenevad se... :D A nagy balhé előtt, ami végül mégis megtörtént, az-az éttermi jelenet, mindent vitt. XD Annyira röhögtem rajta, hogy majd bepislantottam. XD Nagyon vicces volt, és olyan jót röhögtem rajtuk… Még a Fenevadas részeket is imádtam, ahogy mindenkit birtokolni szeretne, de nagyon tetszett nekem, hogy megvédi, ami az övé, bármi áron, mint ahogy a Lovasok is, Rubyt. :) Meg persze, Moira és Bandita is. :D

Kedvenc idézeteim:

„Minden férfinak és nőnek,
akit bántalmaztak vagy meggyaláztak:
nem ez határozza meg, hogy ki vagy.”

„Előfordul, hogy egy lángoló hídról a legjobbak a fények.”
– Don Henley –

„[…] Nektek, Lovasoknak tiszteletet kell tanulnotok!” (13. oldal)

"A fenevad közben elégedetten vigyorgott bennem, hiszen miatta történtek a dolgok. Tetszett neki a hatalom, amivel a Lovasok felett bírt. Nagyon tetszett neki. Majdnem annyira, mint Julian bőrének illata és a…” (21. oldal)

"Nem is kellett gondolkodnom azon, mit kérek. Mindig ugyanazt kértem.
– Nekem egy tripla csokis gyönyör lesz – válaszoltam.” (32. oldal)

„Igyekszem rendesen élni, ahogy csak tudok ebben az elfuserált világban, és megteszek minden tőlem telhetőt.
De néha egyszerűen csak hagyni kell, hogy egy ördögfajzat magához vegye az irányítást.” (57. oldal)

„– És mit vársz tőlem?
– Ne hibáztasd magad! Az légy, aki vagy, és ne szégyenkezz miatta! Tudom, hogy te is ezt akarod. Látom a szemedben. Ez a világ semmit sem tett érted, mégis vérzik érte a szíved.” (61. oldal)

„Mindennek megvan az ára.” (95. oldal)

„[…] Ne vesződj nekem ezzel!” (96. oldal)

„Monumentális pillanat volt a számomra, itt állni, ebben a köztes valóságban, szemben a világgal.” (100. oldal)

„– […] Tarts hibbantnak! Tarts gonosznak! Nem érdekel. Vagyok, aki vagyok, többé már nem mentegetem magam miatta.
[…]
– Büszke vagyok rád – súgta Moira a hajamba.” (104. oldal)

„– Nem fogok bocsánatot kérni, mert a szavak nem jelentenek semmit. Csak a tettek.” (119. oldal)

„Fázósan a hónom alá dugtam a kezem, és a kedvenc éttermem, a Kóbor cica felé indultam. Rysten halkan felnevetett mellettem.
– Majd nem röhögsz, amikor lefagynak a golyóid, és nem tudsz több kis dögöt nemzeni – fortyant fel Moira, és megelőzött minket. Mosolyogva néztem, ahogy szorosabbra húzza a kapucniját, és pár részeg egyetemistát félrelökve utat tör magának.
– Hé! Nézz már az orrod elé! – kiáltottak utána kórusban, amikor az egyik fiú, aki leszorult a járdáról, felbukott, és beleesett egy kukába.
Mekkora egy hulladék! Ezen kuncognom kellett.” (152. oldal)

„A múlton nincs értelme keseregni. Az nem segít. Sokkal egyszerűbb lenne, ha tudnám, hogy pontosan mi vár rám, miután megtörténik, aminek meg kell történnie.” (173. oldal)

„Nyugalom, kis szívem, ki ne ugorj a helyedről!” (178. oldal)

„Azt szokás mondani, hogy a Pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve, de senkinek a szándékai nem jók eredendően. Mindannyian kicsit önzőek vagyunk. Sokan nem is kicsit. Nem bízom a jó szándékban, nekem elég, ha valaki őszinte. Az életnek ára van. Így az övének is.” (218. oldal)

A könyv adatai:

Könyv: Kel Carpenter: Gonosz kis játékok (A Kárhozottak királynője 2.)

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadás éve: 2022

Oldal szám: 232. oldal

Kötés: Puhatáblás

Fordította: Margittay

ISBN: 9789635618293

Ajánlom: Mindenkinek, aki szereti a fantasyt, a démonokat, és a könnyed olvasmányokat!

Ennyi csillagot adok rá:

5_csillag_2.jpg

Előző rész:

lucifer_lanya_1.jpg

Végszó:

Nekem nagyon tetszett ez a része is, meg az írónő stílusa is. Alig várom a folytatásokat, remélem, minél előbb megjelennek, és őket is elolvashatom. Kel Carpenter is egy zseni, imádom a munkásságát, a karaktereit, meg ezt az új világot, amiben elég hamar elvesztem. :D Csak megjegyezném, nagyon örülnék Moira szemszögének, meg még többet a pasikból, a Négy Lovasból is. :D

További szép estét mindenkinek!

Smurfettereads