Robert Kirkman: Farkastörvények (The Walking Dead: Élőhalottak 5.) c. képregény értékelése

Angels Dreams and Emotions

covers_207540.jpg

Sziasztok kedves olvasóim! Ma egy újabb képregény értékelésével jövök, a Robert Kirkman: Farkastörvények (The Walking Dead: Élőhalottak 5.) c. képregényről. :D Egy kicsit másabb ez a rész, itt ér el a történet Woodburyhoz, és az utálatos Kormányzóhoz, akit én végtelenül gyűlölök a sorozatban is, meg most már a képregényben, de csakis Lori után. XD

Fülszöveg:

"Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk?
Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk?
És tényleg szükségünk is van mindarra, amire vágyunk?
Most minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón.
Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció.
A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé.
Meg kell próbálnunk végre tényleg élni – egy halottak által uralt világban."

Értékelés:

Ez a sztori kicsit másabb, kevesebb a vérengzés, leginkább az emberek viselkedésmódja az adott szituációban jobban kiélezte az író a hangsúlyt, hogy hogyan reagálnak éppen abban a helyzetben, amibe belekeveredtek. Habár a zombik, nem tűntek el teljesen, mert meg megjelennek, de most nem rajtuk van a hangsúly, sem a velük való küzdelmen. Rickék életébe egy fő ellenség került, akikre ők találtak rá egy lezuhant helikopter által, és a városukba kerültek, Rick kórházba, ismét. XD Glenn külön cellába, Michonne-t, pedig kínozza az utálatos, seggfej. De csakis azért, mert leharapta fél fülét, azért mert segíteni akart Rickken, mert a köcsög durván fájdalmat okozott neki...

Undorító ez A Kormányzó, utálom, mint a sz.rt. A soriban sem a kedvencem, és itt sem lesz az. Gyűlölöm Lorit, piszkosul gyűlölöm, de most már Carolt is. A soriban eleinte kedveltem, de itt egyszerűen utálom most. Ellenszenves egy nő, pedig igazán nem rossz egy karakter, de belegondolni abba, hogy + meg Lori+Rick... hánynom kell tőle... Egy picit kiakadtam ettől a húzásától, de nem ítélem el teljesen, mert lehet a következő részekben ő is másabb lesz, de kérdem én, hogy hol van már Daryl?! XD Nagyon hiányzik nekem, a soriban nagyon imádom őt, és alig várom, hogy végre ő is felbukkanjon, mert valamilyen szinten hatással van Carolra a soriban is, és lehet ebben is csak jót tenne veled. XD

De visszatérve a lényegre... eddig igazán jó ez a része is, és már nagyon várom a folytatást, hogy mi lesz itt még A Kormányzó és Rick között, meg hogyan folytatódik a képregény sorozat a továbbiakban. Csak kissé fura, hogy itt-ott teljesen eltér a kettő a képregény és a sori. Vannak olyan szereplők, karakterek, amik még fel sem bukkantak igazán. Nagyon kíváncsi leszek, hogy lesznek-e olyanok még, akiket a soriból már megismertem, és megszerettem, de elsősorban Darylt kérem, please! XD Eddig nagyon érdekes, és nagyon izgalmas is, ebben is érezhető valamilyen szinten a feszültség is, és a rajzok még mindig baromi jók lettek. Imádom. :D

Kedvenc idézeteim:

"– Azám. Milyen jó lenne például zenét hallgatni… Mintha ezer éve nem hallgattam volna zenét… És erre csak most jövök rá." (4. oldal)

"– Mint a régi szép időkben." (13. oldal)

"– Figyelem, vendégünk van.
– Intézem!" (21. oldal)

"– Hát te? Mi történt? Hol van Glenn?!
– Nem láttad?!
– Mit?
– A helikoptert! Az előbb repült el fölöttünk… Aztán lezuhant. Glennel kimegyünk megnézni, sötétedés előtt vissza is érünk. Szólj Lorinak, kérlek!
– Egy helikoptert? Ez komoly? Katonai?
– Nem hiszem, tényleg nem láttad?
– Én láttam. Indulhatunk.
– Honnan..
– Azt hitted, Dale lakókocsijában nem találom meg a kardomat? Ne már! Már egy hete nálam van. Látod, megbízhatsz bennem.
– Szerintem ez azt bizonyítja, hogy nem.
– Majd később megvitatjuk, jó? Most indulnunk kell. Korábban is boldogultam egyedül odakint. Szükséged van rám, mert én tudok vigyázni magamra, nekem meg hiányzik a testedzés.
– Nem gyalog megyünk, ugye tudod?
Indulhatunk?
– Ne menjek én is?
– Nem kell. Csak mondd meg Lorinak és a többieknek, mi történt, és vigyázz rájuk. Estére itt leszünk… Talán vendégeket is hozunk." (28-29. oldal)

"– Bűnözőkkel vagyok összezárva!" (32. oldal)

"– Hát ez fasza. Akkor gyalogolunk." (36. oldal)

"(…) Tudom, furán hangzik, de nem kell ragaszkodnunk a régi szabályokhoz, mi találhatjuk ki az újakat. Együtt boldogok lehetnénk." (43. oldal)

"– Nem ez a lényeg. Figyelj… Közel állunk egymáshoz, mert közösen mentünk át ugyanazon a traumán. A szemünk előtt vált semmivé a világ. Ahol éltünk együtt néztük végig. Amikor beszélgetünk, nem mi vagyunk a téma, hanem a helyzetünk. Csak azért mert kedveljük és megértjük a másikat, még nem szeretjük egymást. Legalábbis nem úgy, ahogy te gondolod." (49. oldal)

"– Mázlid van, hogy olyan édes vagy." (59. oldal)

"– Le a földre! Most!! Nehogy véletlenül lelőjünk benneteket! Induljatok a fény felé! Gyorsan, mielőtt a többi húsevő is megérkezik! Most!
Kik vagytok? Mi a fenét kerestek itt?
Élő emberek vagyunk, te pöcs! Ne kérdezősködj, igyekezz inkább!" (62. oldal)

"– Az unatkozó emberekkel pedig gond van." (66. oldal)

"– Ez édes." (95. oldal)

"– Ébresztő, hercegnő!" (105. oldal)

"– Most már csak idő kérdése." (134. oldal)

Képregény adatai:

Képregény: Robert Kirkman: Farkastörvények (The Walking Dead: Élőhalottak 5.)

Kiadó: Book & Stuff

Kiadás éve: 2017

Oldalszám: 144. oldal

Kötés: Puhatáblás

Fordította: Juhász Viktor

Illusztrálta: Charlie Adlard

ISBN: 9786158040761

Ajánlom: Mindenkinek, aki szereti a képregényt, és +16 éven felülieknek.

Ennyi csillagot adok rá:

5_csillag.jpg

Végszó:

Szóval, nekem ez a rész is tetszett. Végre jönnek a Woodburys részek, amiket habár utálok, de mégis nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni másképp, mint a sorozatban. :D Szóval, jöhet a kövi rész, és Robert Kirkman és Charlie Adlard még mindig profi, nagyon profi. :D További jó olvasást nektek, és jó éjszakát. :)

Angels Dreams and Emotions