Holly Black: The ​Queen of Nothing – A semmi királynője (A levegő népe 3.) c. könyv értékelése

covers_637842.jpg

Ma az egyik kedvenc sorozatom befejező részéről hozom az értékelésemet, ami: Holly Black: The ​Queen of Nothing – A semmi királynője (A levegő népe 3.) sorozat lezárása. :) Imádok benne mindent úgy, ahogy van. Számomra ez egy csodálatos utazás volt, a legelképesztőbb fantasy birodalomba, aminek a felépítése egyszerűen elbűvöli az olvasóját. :D Én már az első részében beleszerettem, és ez csak folytatódott a második résszel ez az imádat, és most itt a kezemben a harmadik rész, a befejező, és az egyik szemem sír a másik nevet, mert méltó lezárást kapott, de én még mindig úgy olvasnám még, még, még, még tovább. Annyira kíváncsi lennék, hogy mi történik a kedvenceimmel, hogy folytatódna Jude és Cardan kalandja, és a többieké is. Nagyon, nagyon izgatja a fantáziámat, de sajna már vége. A bónusz részt imádtam. :D

Fülszöveg:

"A ​hatalmat sokkal könnyebb megragadni, mint megtartani.
Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról.

Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül.

Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba.

Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között…

A levegő népe trilógiájának várva várt, döbbenetes fináléja."

Értékelés:

Már akkor megfogott engem ez a sorozat, amikor még csak az első részét olvastam, és ez a befejező rész is nagyon tetszik nekem, sőt imádom. :) Annyira izgalmas, szórakoztató, néha vicces, és nagyon is élvezhető, az elejétől a végéig, az írónő pedig egy zseni. :) ❤ Ebben a részben is sok ármánykodás, kegyetlenkedés, gonoszkodás, árulások folynak, bár nem olyan kegyetlen, mint a második része, de ezt is úgy csűrte csavarta az írónő, hogy élvezhető és letehetetlen olvasmány legyen, és az is lett. Habár, egyrészt imádom is, és utálom is, hisz be lett fejezve Jude és Cardan története, de legszívesebben még úgy olvasnám tovább. Annyira megszerettem őket, és ezt a fantasy világot is, amit az írónő felépített, elképesztő, és csodálatos, ráadásul menten mindenféle erotikus jelenetektől, amitől annyira fantasztikus történet kerekedett ki, ebben a három részben. :D
Annyi minden történt benne, hogy cseppet sem hiányzott belőle, helyette tele volt izgalmakkal, akciókkal, és csavaros fordulatokkal, de kár, hogy nincs több oldal, ami még folytatódhatna. Jude, annak ellenére, hogy halandó, és még mindig baromi jól taktikázott egész végig. Nagyon bátor volt, aki szembe mert szállni, még a nevelőapjával is, bár néha azért feladta volna, de mégsem tette meg. Küzdött, ahogy csak bírt a hazájáért, a családjáért, a nagykirályért. Sose adta fel igazán, csak ment tovább, újabb lehetőségeket, megoldásokat keresve, de ha nem talált, tovább harcolt.
Nagyon megszerettem őt, Cardannal együtt. Ők ketten már az előző részekben is jó páros voltak, és még mindig azok. Sok mindenen mentek keresztül, ami nagyon jót tett a karaktereiknek. Mindenki megkapta a maga jussát. XD Tarynt is, habár eleinte nagyon utáltam, de ebben a részben szimpatikusabb volt, és sokkal kedvesebbnek tűnt, mint korábban volt, főleg, hogy nem volt senki, aki irányítsa... XD Locke, cseppet sem hiányzott nekem ebből a részből.
Oakot, és Vivienne-t, és Heather-t is nagyon bírom, az elejétől kezdve, Oak nagyon cuki, és annyira imádni való. :) Nicasia-t utálom is, meg nem is, de szimpatikus volt a karaktere az első résztől kezdve ez idáig, bár némelyik cselekedetével sosem fogok megbarátkozni, de ebben a részben ő is sokat változott. :D Madocot, és Lady Asha-t, Lade Nore-t, Lord Jarel-t teljes szívemből gyűlölöm. Pfuj, és a bandájukat is. Egy hatalom éhes gerinctelen féreg. Gyűlölöm, mindazért, amit tett. Méltón megérdemelte, amit a végén kapott, de ennél rosszabbat is kaphatott volna.

Kedvenc idézeteim:

"– Minden a tiéd. Csak el kell venned. (…) – Akarom. Szerezd meg nekem!" (14. oldal)

"– Egy fatalista! És hogy tervezel meggyőzni?" (31. oldal)

"– Semmiből lettél, és semmivé is válsz – suttogja a nyakamra." (61. oldal)

"– Bölcsességre a szelídeknek van szüksége – válaszolja." (90. oldal)

"– Milyen érdekes! Úgy beszél, mintha közénk tartozna. 96. oldal

"Belerúgok egy kőbe, mélyebbre repül az erdőben. Még egybe belerúgok. Jó néhány kő kell ahhoz, hogy kicsivel jobban érezzem magam." (107. oldal)

"(…) Szemet szemért, szívet szívért." (111. oldal)

"– Túl kedves vagy." (130. oldal)

"– Bármire játszol is, bármivel szeretnél is irányítani, akár most is közölheted, még mielőtt a tanács elé állunk. Fenyegess meg! Mutasd ki a fogad fehérjét!" (172. oldal)

"– Ne fáradj azzal, hogy felkelsz!" (185. oldal)

"– Ugye milyen jó móka a tánc? (…) – Ropjuk a hagyományok romjain!" (213. oldal)

"– Megmérgezi a vidéket! (…) – Nincs az igaz szerelemnek olyan csókja, ami megállíthatná! Semmilyen talány nem segíthet! Csakis a halál." (235. oldal)

"– És jaj azoknak a gyerekeknek, akik nem hagyják, hogy uralkodj felettük!" (257. oldal)

"– Halandó vagy. Nem élsz sokáig.
(…)
– Ezt jelenti a halandó szó – sóhajtok, még csak meg sem kell játszanom magam. – Meghalunk. – Gondolj ránk hullócsillagként, röptünk rövid, de annál fényesebb.
– Milyen költői! (…) – És fatalista. Rendben. Úgy látom, képes vagy a helyükön kezelni a dolgokat." (259. oldal)

"(…) Ami az enyém, az a tiéd." (287. oldal)

"Két út áll előttem, de csak az egyik vezet győzelemre." (292. oldal)

"– Mit nekem ez a kis stressz!" (293. oldal)

"– Rendíthetetlennek neveltelek. Egyedül kegyes halált kérek. Gyorsat, azért a szeretetért, amit egymás iránt éreztünk. És tudd, hogy nem haragszom!" (317. oldal)

A könyv adatai:

Könyv: Holly Black: The ​Queen of Nothing – A semmi királynője (A levegő népe 3.) 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadás éve: 2020

Oldalszám: 336. oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789635613663

Fordította: Szabó Krisztina

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a fantasyt. :)

Ennyi csillagot adok rá:

Maxi, maxi 5 csillag, de legszívesebben 10-et vagy annál többet is adnék szívem szerint. :D

5_csillag.jpg

Végszó:

A helyszínek, és a karakterek leírása még mindig elképesztő, és csodálatos, beleszerettem Elfhonba és bármikor újra és újra olvasnám, ez a három rész egy elképesztő utazás volt a tündérek világába, amit imádok, imádok. :) ❤ Köszönöm szépen ezt az utazást, Holly Black, mindig nagy örömmel térek majd vissza, mert 1000%, hogy még sokszor újra fogom olvasni mindhárom részt. :) ❤ További jó olvasást mindenkinek! :)

Smurfettereads