Misaho Kujiradou · Courtney Love · D. J. Milky: Pletykák ​a másik oldalról (Princess Ai 4.) c. manga értékelése

covers_20629.jpg

Most egy manga értékelését hozom el nektek, amit péntek délután olvastam, és be is fejeztem egy ültő helyemben. :D Olvastatta nagyon magát, mint az előző három része is, amik szintén tetszettek nekem. Érdekes egy sztori, pörgős, szórakoztató, humoros, és a rajzok is tök jók még mindig. :)

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ki merne ócska pletykákat, rosszindulatú híreszteléseket és szemenszedett hazugságokat közölni a nemzetközileg elismert rockdíváról, Ai hercegnőről? Mi igen! Ai szókimondó, botrányos, vitatott híresség (ráadásul szárnya van!), így nem különösebben meglepő, hogy hihetetlen történeteket mesélnek ró¬la azok, akik imádják, utálják vagy imádják utálni. Ebben a kötetben Misaho Kujiradou és számos tehetséges alkotó tizenkét vadonatúj áltörténetet mutat be nektek, amelyek teljesen más képet festenek Ai hercegnőről és barátairól, mint amilyet eddig ismertünk!

Értékelés:

Az első három részt még tavaly olvastam, amikor kölcsönkaptam Kölymolylány20-tól, és azok is tetszettek, mint ez a manga is. :D Szórakoztató volt, és vicces is, néha elég fura álpletykákat találtak ki, Ai hercegnőről, de mégis élvezetes volt végig olvasni, habár többsége rosszindulatú volt… Jó volt olvasni újra a karakterekről, Kent és Ai hercegnőt is nagyon bírom, meg Daisuke-t és Hikaru-t is, de a többi szereplő is, még mindig nagyon érdekes, ahogy Ai világa is. Kíváncsi vagyok Az éji hajnal prizmája c. mangákra is, remélem azok is ilyen jók lesznek.

Még mindig nagyon tetszik a világ felépítése, az író stílusa, és az egész történet is eléggé jól fel lett építve, habár majdnem az egész csupa pletykára, és hazugságokra épül fel, hogy mi is igaziból Ai hercegnő, és honnan valósi, gonosz-e vagy nem, senki sem tudhatja az igazságot, csak Ai. :D Aki felszívódott az utolsó nagy koncertje óta, és mindenkit csak az érdekel, hogy hová tűnt, ezért valótlanokat terjesztenek ez az újságban róla, na meg Kentről. :D

Ai hercegnő egy távoli világ szülötte, nem mindennapi lány, nem mindennapi képességekkel. A Földre érkezése után semmire sem emlékezett, csak a nevére és egy dobozkára, hogy meg kell oldania vele a küldetését, de végül rockdívává vált a vadító ruhába öltözött szupersztár, aki a hangjával elvarázsol mindenkit, aki csak a dalait hallotta, de aztán eltűnt.  A pletykák pedig terjednek…

Kedvenc idézeteim:

„[…] Kész csőd vagyok! Gondolom, nem kell okosnak lenned ahhoz, hogy ve-ve-vetkőzz…” (5. oldal)

„Át akarom élni, amin keresztülmész, hogy én is tudjak erőt adni neked!” (11. oldal)

„Hát… talán tényleg nem tudhatunk mindent biztosan. Ettől eltekintve, ha hallgatunk rá, a belső énünk megsúgja nekünk, igazából merre akarunk menni.” (17. oldal)

„Ringunk a biztonság ölében!
mint légy a lágy és langy bögrében
mi csokival tele áll a tálon.
barátságunk mint egy álom.
erős szívünk megvédi
semmi szét nem tépi” (51. oldal)

„– Nem tudom, ki és hol vagyok! Olyan, mintha egy üres papírlap lennék!
– Édes, a legjobb helyre jöttél!” (110. oldal)

„Miért bámulsz ennyire? Ó, a forró pillantásodtól elolvad a szívem!”

A manga adatai:

Manga: Misaho Kujiradou · Courtney Love · D. J. Milky: Pletykák ​a másik oldalról (Princess Ai 4.)

Kiadó: Fumax

Kiadás éve: 2008

Oldal szám: 180. oldal

Kötés: Puhatáblás

Fordította: Szeredás Lőrinc 

ISBN: 9789639861046

Illusztrálta: Kujiradou Misaho, Yazawa Ai

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a fantasyt és a mangákat. :)

Ennyi csillagot adok rá:

csiiiiiiiiiillag4.jpg

Végszó:

Szóval, nekem ez is tetszett, érdekes egy sztori, és csak ajánlani tudom mindenkinek. További jó olvasást mindenkinek!

Smurfettereads